skip to Main Content

Taalkracht, andere woorden, andere werelden

Op Tzum staat een mooi recensie van 'Taalkracht, andere woorden, andere werelden'. Yvonne schreef één van de negentien bijdragen aan deze bundel over de waarde en kracht van taal.

‘God is terug in Amsterdam’

'In een kosmopolitische wereldstad als Amsterdam is religie bezig met een opmars. Tijd om de angst voor religie overboord te zetten, betoogt Yvonne Zonderop.'
Opinie Het Parool, 14 april 2018

Godsdienst is niet dom

Sinds de jaren zestig hebben Nederlanders massaal afscheid genomen van de kerk. Maar diezelfde kerk heeft onze manier van doen wel intensief beïnvloed. Waarom zouden we in deze tijd van nieuwe ideeën niet te rade gaan bij onze wortels?
Artikel De Groene Amsterdammer, 11 april 2018

Populisme in de Nederlandse kranten

Hoe hebben Nederlandse kranten in de afgelopen jaren de opkomst van het populisme verslagen. Kanttekeningen bij een onderzoek.
ISSU publicatie, mei 2015

Ben ik de laatste versie?

Mensen worden zonder pardon vervangen door een machine of een softwarepakket. Hoe ziet ons werk in de toekomst eruit?
Staat van de Stad, september 2014

De luxe van een digital detox

Het chique Duitse hotel Villa Stefanie biedt zijn gasten niet alleen een prachtige kamer aan, maar ook een ‘digital detox’.
verhaal over ons digitale leven, 23 juli 2014

Disruptie ontmaskerd, of toch niet?

Disruptie is een lelijk modewoord dat je opeens overal tegenkomt. De term klinkt dreigend en vaag tegelijk. Want wat is het precies?
27 juni 2014

De paradox van de iHuman

In de wereld van internet en smartphones lijkt alles te draaien om het individu. De invloedrijke Franse filosoof Bernard Stiegler...
Debat Wereldhumanismedag, 23 juni 2014

Ontwrichten voor de vooruitgang

In de wereld van technologie zetten nieuwkomers in de markt een hele bedrijfstak op z’n kop. Gevestigde bedrijven hebben het nakijken...
De Groene Amsterdammer, 8 mei 2014
Back To Top