skip to Main Content

PERSBERICHT

Yvonne Zonderop wint Spaanprijs 2019

Schrijfster Yvonne Zonderop is winnaar van de Spaanprijs 2019 vanwege haar boek ‘Ongelofelijk – over de verrassende comeback van religie’ (uitgeverij Prometheus).
De vele reacties maken volgens de jury van de Spaanprijs duidelijk dat het boek weerklank vindt. De prijs wordt uitgereikt op donderdag 21 november in de Remonstrantse Kerk in Bussum, waar Yvonne Zonderop die avond de ‘Koningslezing’ uitspreekt.

De Spaanprijs wordt eens in de twee jaar toegekend aan iemand die op ‘opmerkelijke wijze’ een ‘artistieke of publicitaire’ bijdrage aan het Bijbelse, geestelijke of kerkelijke leven in Nederland heeft geleverd.  Met de toekenning van de prijs aan Yvonne Zonderop legt de jury dit keer het accent op dat van de journalistiek en communicatie van geloof, in de klassieke vorm van het boek.  Eind vorig jaar beleefde haar boek al de achtste druk.
De jury zegt hierover: “Nu zingeving weer volop in de belangstelling staat, rijst de vraag: Voelde Zonderop de tijdgeest zo goed aan, of heeft haar boek al meteen een uitwerking?”

Over de Spaanprijs

De Spaanprijs is een tweejaarlijkse prijs, die wordt toegekend aan iemand die op ‘opmerkelijke wijze’ een ‘artistieke of publicitaire’ bijdrage aan het bijbelse, geestelijke of kerkelijke leven in Nederland heeft geleverd. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 2500,-  De prijs is vernoemd naar de Nederlandse protestantse journalist en verzetsstrijder Johannes Baptista Thomas Spaan (1900 – 1969).

De jury

De jury voor de Spaanprijs 2019 bestond uit:

  • Marije van Beek, journaliste Dagblad Trouw religie en filosofie
  • Jan Willem Wits, communicatie-adviseur
  • Margot C. Berends, free-lance journaliste, onder meer redacteur Kerk in Den Haag.

INFORMATIE

Back To Top