skip to Main Content

De jury van de prestigieuze MJ Brusseprijs kiest jaarlijks uit tientallen inzendingen het allerbeste journalistieke non-fictie boek van Nederland. Dit jaar is Yvonne Zonderop een van de juryleden. De lijst met winnaars tot nu toe is indrukwekkend.

Uitgevers kunnen tot woensdag 6 januari 2021 boeken insturen om mee te dingen naar de prijs voor het beste journalistieke boek die het Fonds BJP jaarlijks uitreikt. Alleen oorspronkelijk Nederlandstalige journalistieke boeken die in 2020 zijn verschenen komen in aanmerking. Inzending geschiedt door de toezending van zes exemplaren per titel. Mail naar fonds@fondsbjp.nl voor informatie over de wijze van inzending.
De Brusseprijs, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek, is een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. De prijs wordt sinds 2006 uitgereikt, aanvankelijk eens per twee jaar en sinds 2010 jaarlijks. Aan de prijs is een geldbedrag van € 10.000 verbonden.

De prijs is vernoemd naar de journalist M.J. (Rie) Brusse (1873-1941) die tientallen jaren lang dagelijks reportages en feuilletons schreef voor onder andere de Nieuwe Rotterdamsche Courant. Veel van zijn reportages werden in boekvorm gebundeld.

Back To Top