skip to Main Content

Op 27 augustus is Yvonne te gast bij de Future Affairs meeting bij FreedomLab. Lees hieronder meer over het evenement en koop hier je kaartje.

Paneldiscussie met filosoof en schrijfster Stine Jensen, journaliste en bestuurder Yvonne Zonderop en filosoof Emanuel Rutten.

Spiritualiteit en religie zijn in het Westen bezig aan een verrassende opmars. Mindfulness-apps zoals Headspace en Calm schieten als paddenstoelen uit de grond, elke buurt heeft een yoga-studio en het is de gewoonste zaak van de wereld dat bedrijven hun medewerkers laten mediteren onder werktijd. Staat die moderne spiritualiteit voor iets groters?

Is de huidige spirituele golf een logische reactie op de grote onzekerheden van deze tijd (klimaatverandering, technologie die ons leven beheerst, populisme, post-truth)? Of past deze ontwikkeling misschien juist beter in de opkomende omslag in ons denken over gezondheid, de omgang met de natuur en wat een goed leven is, waarin nieuwe waardes onze richting zijn gaan bepalen. Is het ‘Instagram-boeddhisme’ een teken dat er echt iets verandert in ons denken over economische groei en het belang van het ego, of is het slechts een lapmiddel om weg te duiken voor de grote onzekerheden van onze tijd?

We gaan hierover in gesprek met drie sprekers die over dit onderwerp spraakmakende boeken schreven: Stine Jensen, Yvonne Zonderop en Emanuel Rutten.

Future Affairs 7

Back To Top