skip to Main Content

De protestantse en rooms-katholieke kerken in het bisdom Den Bosch ontvangen de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter en journaliste Yvonne Zonderop op maandag 20 januari 2020 in het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch. Thema is ‘De druk van geluk – zoektocht naar een zinvol leven’.

Dirk de Wachter publiceerde in oktober zijn boek ‘De kunst van het ongelukkig zijn’ en vertelt daarin hoe obsessioneel we op zoek zijn naar geluk. Die zoektocht doen we individueel, waardoor we steeds moeilijker kunnen omgaan met wat ons ongelukkig maakt. De ware zin van het leven ligt in de verbinding met de ander. Lees dit recente artikel van Ellen de Bruin en Wouter van Noort over onder andere De Wachter: Psychiaters zijn nu supersterren, wat zegt dat over deze tijd?

Journaliste Yvonne Zonderop ziet een hernieuwde functie voor geloofsgemeenschappen, wanneer zij weer stilstaan bij de verbindende verhalen, die ons allemaal gevormd hebben in onze cultuur. Zij vertelt daarover naar aanleiding van haar boek ‘Ongelofelijk. De verrassende comeback van religie’.

De avond begint om 19.00 uur met een vesper in de Sint-Janskathedraal. Wie mee wil zingen in het projectkoor, kan zich nu al opgeven bij ericascheenstra@gmail.com, en zich op 20 januari melden om 18.00 uur in zijkapel van de Sint Jan aan de Choorstraat.

De lezingen en het gesprek erover beginnen om 20.00 uur in het Jheronimus Bosch Art Center, Jeroen Boschplein 2, Den Bosch. Entree is gratis. Er is een collecte ter bestrijding van de kosten.

Let op: vanwege de te verwachte toeloop is aanmelding noodzakelijk. Aanmelding kan online via: ticketl.ink/geluk (en niet bij bovengenoemd mailadres), waarna u een ticket per mail krijgt toegestuurd. Aanmelding is gratis (enkel ticket- en transactiekosten). Reserveer snel, want op=op.

Back To Top